
Jemné, křehké a neodolatelně jednoduché? Přesně takové je šlehačkové cukroví, které zvládnete upéct i na poslední chvíli. Ušetříte si složité zdobení i zdlouhavé odležení těsta, a přesto si právě na tomto druhu báječně pochutnáte. K tomu ho stačí péct třeba jen týden před Štědrým dnem a uvidíte, že se vám bude o svátcích doslova rozplývat na jazyku. Dobrou chuť!
Množství/počet porcí: 2 plechy cukroví
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 10 minut
Náročnost: velmi snadné
Co budete potřebovat:
- 225 g hladké mouky
- 125 g másla
- 100 ml smetany ke šlehání
Na obalování:
- moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem
Jak postupovat:
- Z povoleného másla, mouky a studené smetany zpracujte hladké těsto. S těstem se pak velmi dobře pracuje. Těsto zabalené v potravinové fólii uložte zhruba na hodinu do lednice.
- Těsto vyválejte na plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte požadované tvary. Během pečení se cukroví mírně nafoukne.
- Cukroví pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů přibližně 10 minut.
- Ještě horké cukroví obalte v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.
Tip navíc: Pokud máte rádi opravdu sladké cukroví, uberte v receptu 50 g mouky a místo toho přidejte 50 g moučkového cukru. Cukroví můžete vylepšit i přidáním vanilkového aroma.
Produktový tip:
Klasika s novým leskem
Pro milovníky klasického pečení je jako stvořená nová multifunkční trouba MORA VT 234 GX v stříbrné barvě, kterou si můžete pořídit také v elegantním černém provedení. Tato elektrická trouba s ventilátorem vás na první pohled zaujme kvalitním nerez provedením a variabilním rozpětím teploty od 50 do 250 °C. Velká prosklená dvířka a perfektní osvětlení vám umožní kontrolovat průběh pečení, aniž byste museli troubu otevírat – tím zabráníte zbytečnému poklesu teploty a úniku energie. Plusem je také funkce ECO CLEAN, díky níž odstraníte pomocí páry i větší nečistoty bez nutnosti použít čisticí prostředek. Trouba spadá do ekologické třídy A a stojí 5 490 Kč.
