Článek

Dvůr Čertousy v Horních Počernicích zve na Velikonoční hody

Jeden z posledních hospodářských velko-dvorů na pomezí hlavního města Dvůr Četousy v Horních Počernicích na východě Prahy patřil již v minulosti k centru vzdělanosti se silnými historickými kořeny. K místu, kde se tvořily dějiny a ctily tradice. Rodina Stárova tyto tradice místu se silným genius loci navrací. První zmínka o hospodářském dvoře Čertousy se datuje totiž již k roku 1322, kdy jej vlastnil bohatý pražský měšťan Seiboth z Benešova. Od jeho syna Henslina koupil dvůr v roce 1357 z pověření císaře Karla IV. pražský arcibiskup Arnošt z Pardubic pro Univerzitu Karlovu a její zaopatření. V roce 1366 byl dvůr převeden císařem Karlem IV. pod nově založenou Karlovu kolej, což je uvedeno i v její zakládací listině. V roce 1906 se poprvé dostal Dvůr Čertousy do majetku rodiny Stárů. Vývoj událostí v poválečném Československu sice na několik desetiletí změnil majitele dvora, a to Československý stát, nyní již opět od devadesátých let minulého století patří Stárovým. A i když už neplní funkci hospodářského dvora, přebudovala jej rodina na multifunkční zázemí pro pořádání nejrůznějších soukromých i firemních událostí. Nebo výchozí místo k cyklovýletům po okolí. Areál zahrnuje restauraci s terasami, hotel, několik konferenčních prostor, vinný sklípek, ale i krásnou zahradu s využitím pro svatby, firmy, kulturní akce nebo jen ke klidnému posezení, či samo-grilování. Na svoji dlouholetou historii nezapomíná a nově zve všechny své návštěvníky k ochutnání vynikající kuchyně. Tu tradiční obohatí speciální velikonoční menu. Po vydatném obědě či večeři nabídne k lahodné kávě paní Stárová jí vlastnoručně připravené dezerty ze své pečlivě vybrané nabídky. Jaro ve Dvoře Čertousy Vás přivítá s otevřenou náručí. Velikonoční menu můžete ve Dvoře Čertousy ochutnat od 18.dubna. […]

Článek

Společnost Honeywell je nejlepším zaměstnavatelem v oblastí Letectví a kosmonautiky, rozhodli studenti

Letošní výsledky prestižní studie TOP Zaměstnavatelé potvrdily, že společnost Honeywell je současným lídrem pracovního trhu v kategorii Letectví a kosmonautika. Výzkumné a vývojové centrum letecké a kosmické techniky si tak udrželo prvenství z minulého roku. Žebříček nejlepších zaměstnavatelů Česka vychází z dotazování téměř 19 tisíc studentů univerzit a středních škol již čtrnáctým rokem. […]

Článek

Komunikace ve sportu: Jak budovat úspěšný brand a přivést fanoušky

ČTK Connect pořádá v PressCentru ČTK debatu na téma komunikace ve sportu. Sportovní meetup s podtitulem Závod mimo hřiště se uskuteční ve středu 26. března 2025 a bude zaměřen na budování silného sportovního brandu, efektivní komunikaci s fanoušky a sponzory a využívání moderních komunikačních nástrojů. […]

Článek

Hřejivé zimní chutě: Rohlík přináší výběr masa a zeleniny pro dokonalé zimní pokrmy

Zima je v plném proudu a s ní přichází chuť na teplá, sytá a výživná jídla. Podle statistik v zimních měsících vzrůstá spotřeba masa a kořenové zeleniny o desítky procent, přičemž nejoblíbenější jsou pomalu dušené pokrmy a vydatné polévky. Rohlík nabízí nejširší výběr kvalitního masa a sezónní zeleniny, které jsou ideální pro přípravu tradičních zimních pokrmů, jako jsou pomalu dušené hovězí steaky, bohaté masové guláše nebo hutné polévky s kořenovou zeleninou. […]